دانشکده فناوری های نوین
۱۴۰۳/۱/۹
1398/04/20
سلول هاي بنيادي مزانشيمي بيماران مبتلا به پانكراتيت مزمن مي تواند از پيوند جزاير پانكراسي حمايت كند
مطالعه اي جديد بوسيله دانشگاه پزشكي كاروليناي جنوبي نشان داده است كه پيوند هم زمان جزاير پانكراسي موشي و سلول هاي بنيادي مزانشيمي مشتق از بيماراني كه از پانكراتيت مزمن رنج مي برند، مي تواند بقا و عملكرد جزاير پانكراسي را تقويت كند. پانكراتيت مزمن يك مشكل التهابي طولاني مدت است كه منجر به عملكرد اگزوكرين(برون ريزي) و اندوكريني(درون ريزي) نامناسب جزاير پانكراسي مي شود. تيمي از محققين دانشگاه كاروليناي جنوبي به ارزيابي مناسب بودن سلول هاي بنيادي مزانشيمي مشتق از بيماران مبتلا به پانكراتيت مزمن براي بهبود طب بازساختي و سلول درماني پرداخته اند. به عقيده دكتر وانگ و همكارانش در اين مطالعه، سلول هاي بنيادي مزانشيمي مشتق از بيماران مبتلا به پانكراتيت مزمن، شباهت هاي زيادي با سلول هاي بنيادي مزانشيمي مشتق از افراد سالم دارند و مي توان از آن ها به عنوان يك سلول درماني اتولوگ در بيماراني كه متحمل پانكراتكتومي و پيوند جزاير پانكراسي شده اند استفاده كرد. در ادامه با پيوند هم زمان اين سلول هاي بنيادي و جزاير پانكراسي به مدل موشي آن ها نشان دادند كه اين جمعيت سلولي داراي ظرفيت درماني مشابه با سلول هاي مشتق از افراد سالم هستند و همين امر آن ها را به عنوان يك سلول درماني مكمل و تقويت كننده جزاير پانكراسي پيشنهاد مي كند.
تعداد بازدید:
نویسنده:
منبع:
آدرس : شهركرد، رحمتيه، دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، دانشكده فناوري هاي نوين
كدپستي :                       تلفن :33331471-038
دور نگار :  33331471 -038
advancedschool@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/09
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.